Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
p.s. denna är bara en vänskaplig grej på insta utrfrån stories...så skrev den då... min insta är @honkallarsigpoet


Ett kärleksbrev till tjuvlyssnaren andra sidan häcken


Du “älskar synonymer.”
Är livrädd för spindlar.
Och jag tänker:
Letar vi inte alla efter just DET?
Synonymer för nånting livsviktigt...

 


Och ifall du är nyfiken på att veta om det var
“kärlek vid första ögonkastet?”
eller ölburken som fångade min uppmärksamhet
där i gräset. Så ska du få grubbla lite till...
klia dig i hårbotten.

 


Du låg på en filt och tjuvlyssnade över häcken
på grannarnas ungdomar som pratade.
De diskuterade lärares bedömningar på skoluppgifter
och andra personers klumpiga uttalanden.
De kunde hörde inte dig.
Pennans skrapande ljud mot anteckningsblocket.
Och jag tänker. Så där har jag också legat.
I en vildvuxen trädgård och låtit mitt liv vävas in
i tjuvlyssnande.
Tänkt genom häcken, haft tusen tankar
hängandes i luften under äppelträdet med sikte mot
himlen.


Så jag tar rygg på dig nu. När jag skriver detta
brev. Jag tänker mig att jag kan bli en till dig.
En synonym. En liten kråka, ett hjärta eller
ett understruket ord där
på pappret framför dig.

 

 

Bilda en poesiduett på insta...




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-30 21:43



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En väv av tankar och lyssnanden trafikerar luftrummet, kanske man kan få det till.
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP