Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstelnat avlägsnande. ..




En kranmaskin
förflyttade känslor

Från folket som stod
och väntade på pendeln

Till andra sidan planket

En morgon hade hela
Folkhopen stelnat till
stenstoder,plötsligt?

Under den starka frost
Som härjat under Natten
I trakten


Kranmaskinisten hade
Det verkligt jobbigt då

Att tömma perrongen
och
förflytta det förstelnade

Till uppställnings platsen
För förbrukat godsmaterial

Så att nya väntande pendlare
skulle kunna få ta plats

Med sina svalnande
randiga känsloliv

Som livegna till marknaden
Och civilisationens scen

Att inta sina positioner
och
Hinna förverkliga sina
Ekorrhjuls drömmar

Innan allting var ofull
-ständigt överståndet. ..

Medans Comhem och
Teve.4 bråkade om priset

Att få sälja fabriks-projicerade
Fantasier till betalande tittare.

Som längtade efter att få
fylla ut sina uttråkade liv

Med tankar av andra slags
Android
synkroniserade drömmar


För att försöka undkomma
all
meningslöshets förstelning.


















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-02 15:48



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fabriks producerade drömmar
Härligt diktatets
2020-11-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd tidsbild, ack så sorglig.
2020-11-03

  Scarlett Miryam VIP
Åhh, om maskinen kunde sluta flytta och öppna upp istället... (men den lyder order och får således stanna som en accepterad)
Påminner mig om "dystopiska" skrivelser de senaste +100 åren - vad blir nästa "grej"? Where do we go from here?
2020-11-03

    Lena Staaf VIP
Hiskelig och sorgesam bild av människor vars känsloliv stelnat, invaderade av den själlösa konsumtionskulturen, marknadskrafternas slagghögar. Skickligt skrivet!
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP