Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


#ordtolka på Instagram @ordkollektivet (en sida jag driver med en poetvän där) min insta är @honkallarsigpoet


Dina läppars alkemi


Det finns inga andra safirögon
Jag vill smycka mina bärnstenspupiller med.
Ingen annans juveler tindrar som dina.
Ingen annans smaragdgröna kuddar
jag vill luta min nakna ryggtavla mot.



Ingen annan ametist jag
vill uppleva lika intimt dinglande i mina öron.
Än ditt månansiktes lila örhängen.
Ingen annan oslipad diamant
jag vill sätta fingret på.
Som den du är när du nafsar på mina planeter.


Jag vill bita ihop som en tennsoldat
när du brännmärker mig.
Det finns ingen annan tungmetall som smakar lika
ädelt som dina rubinröda läppar.
Som om Nilens blod flyter i mina vener och artärer.

 


Jag vill gravera in mitt stjärntecken...
i dina guldlockar nedanför dina skulderblad.
Känna hjärtat i guld som slår i ditt bröst.
Viska all gemmologi i min åtrå när du
sminkar dig på morgonen med ett läppstift
som flörtar med hela min världs nyanser

 

under fransarna.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-12 10:35



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Denna text glimmar nog till i vart öga den träffar och belyser nog vart dunkelt skrymsle den råkar falla ner i.
Stålande helt enkelt.
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP