Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I drömmen



I drömmen smekte du mig
Det var vi två
Jag blev lycklig och lugn
Det var du och jag igen
Livet var vårt
Livet tillhörde oss
Allt var ljust och lätt

Jag vaknar i min säng
Jag är åttio år
På bordet min kaffekopp
på fönsterbrädan en elljusstake
som signalerar jul
i ett hörn min rollator
framför mig ligger en vardag tung,
vardagar, år?

Men kanske igen en gång i en dröm
att jag känner din smekande hand
blir lycklig och lugn
och allt blir ljust och lätt

Jag vet och förstår:
Det var livet som gick
i några få förtätade ögonblick




Fri vers (Fri form) av Monica Lindgren
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-07 18:17



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
I drömmar finns ingen tid... och tidlösheten är just det som är det fina med dem.
2021-04-25

  Dennis Brinkeback VIP
Fint skrivet
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren