Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
prosa


Betraktelse om nedmontering av folkhemmet

Snälla, sälj inte ut vår vård - den ska vara lika för alla!
Sälj inte ut våra skolor - de ska vara lika för alla!
Låt inte utländska riskbolag investera i våra skolor och placera vinsten i skatteparadis. Sälj inte ut våra äldreboenden - du blir också gammal!


Vårt samhälle är inte längre homogent som förr, men vi har det samhälle vi har och låt humanitet och solidaritet råda. (För säkerhets skull vill jag betona att jag vill ha bort kriminalitet, skjutningar och klaner, men det borde gå även med en stram socialdemokratisk politik!) Låt inte högern vinna valet, det är min önskan!




Prosa av Monica Lindgren
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-07-01 17:49



Bookmark and Share


  Koloristen
Trist att se att du lever i en fantasitillvaro där du fortfarande tror på de gamla sossesagorna.
2022-07-03

  Emanuel Sigridsson VIP
Fint! Verkligen, sen tror att Kristersson måste komma till makten för att Sverige skall få upp ögonen vad som händer när man lutar sig mot ett "nollsummeparti". Sorligt nog.

nation består av institutioner. Institutioner styrs av lagar. En regerings uppgift är att ta hand om dessa. Det betyder förutom mötes och yttrandefrihet att regeringen

ger till

barn och utbildning
polisen/rättsväsendet
vård och omsorg
försvaret
infrastrukturen


det som behövs,

Görs inte det skall man inte regera. Klarar man det inte så håller man på med kvartalspolitk. Detta jag nu påpekat är konservativ politik. Därför kommer jag att rösta på Socialdemokraterna i september. Det sista konservativa partiet i Sverige.
2022-07-03

  lodjuret/seglare VIP
När borgare hade (vunnit och blitt i regeringsposition) valet att våga säga 'Staten skall inte äga', så menade de nog 'Staten skall inte äga absolut vodka', för de sålde ut det bolaget till underpris till ett franskt bolag som inte ens 'hade tänkt köpa det'. Om de nu tyckte 'staten skall inte äga', varför då inte sälja hela riket till Frankrike? Borgarna verkade ju vilja sälja till underpris... kronan verkar vara i sjunkande, länge nog låg den under finska marken (Valutan i Finland hette just Mark förut... innan priserna där sköt i höjden då de gick över till euro)
2022-07-02

  rostspik
Mycket väl funnet!
2022-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren