Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rim


Husbilen

Husbilen står på gården,
väntar på sin jungfrutur,
vit och orörd som en brud
står den där i ur och skur.

Den längtar ut i världen,
att rulla på asfalt och grus,
sorgset står den okörd
utanför vårt hus.

På sistone har bensinen
blivit så rysligt dyr
nog säkrast inhibera
varje äventyr.

Måhända väcker den löje
hos en och annan person.
Då har den ju som nöje
ändå sin funktion.

Vår fantasi har vi än i behåll
och med den kan vi utan förbehåll
resa till avlägset land
och vila vid okänd strand!




Bunden vers (Rim) av Monica Lindgren
Läst 305 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-06-02 13:21



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om husbilen och er längtan efter att att få uppleva nya äventyr.
2022-06-03

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Kul rim om husbilen.
Men jag la märke till att i vers 3 så är det ju inget rim som det står nu. Om man däremot formulerar om sista raden så 'äventyr' hamnar sist så blir det ett rim.
2022-06-02

    Sefarge VIP
Underbar dikt
Såväl i innehåll
som form!
Bättre Husbil
än husvill?
;)

2022-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren