Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdikt

Det är höst med gyllne löv
och fågelsträck åt syd
Det är höst i våra liv
Vi är två människor som möts
i höstens tid
Din blick är varm
och dina ord
landar mjukt
som höstens löv
på marken utanför
Du rör lätt vid min kind
och kinden minns

Det är sent i våra liv
Vi har båda uppbrott
bakom oss
men det är över nu, förbi
som krusningar på sjön
en stilla dag
Jag tar din hand
och vi går tillsammans in
i det stora solbelysta rum
som livet ger
innan det slår igen sin port för gott

I mer än två decennier nu
har jag vistats där med dig
I underbar intimitet
Men snart, å, snart
släpper du min hand
jag vet: oss väntar ensamhet




Fri vers (Fri form) av Monica Lindgren
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-10 18:50



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text som förmedlar både lycka och sorg.
2021-03-23

  bluesatin
Åååh va fint du skriver. Vackert.
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren