Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


dvs skrivet av ett bland lärodjuren i fröken Älva Älgskogs värld, som jag hittade på redan före Haran & Ugglon fabulerades fram, men som fortfarande är yngre än dem. Svar på Nannas texter, t.ex. : https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2345905


PåskBrev till Haran Krishna från Fårever Bäver

 

 

Hejsan Haran Krishna! Vi lärodjur har just hört berättas om Dig i skolan. Fröken Älgskog fick oss dessutom att läsa dina brev. Några tyckte synd om Dig för du har fått bara två svar hittills. Gissa vem som sänder det tredje snart?!? Jag kan inte skriva sonetter ännu, så det får bli vanlig text. Hoppas dina öron är vana vid långa rader..

 

Roligt att du älskar Radha, den gamle räven! Har själv nästan bara Bäver i blodet, fast min personlighet är mer som ett får. Hade en tillhört hönsen skulle en nog varit för rädd att hälsa på din man? Men en hare, förlåt hara, vågar jag ju prata med om vi hade råkat ses nångång. Rimligen ingalunda någon chans längre, säger fröken. För min familj håller hus i Gamla Skogen söderöver, har fattat att ni bor i Nya Skogen norrut. Nå, nu har vi ju brev!!

 

Blev en smula fundersam när du har svårt för religion...  I våran klass är de flesta lärodjuren kristna, eftersom fröken spelar på tramporgeln och sjunger psalmer varje morgon. En eller annan tror på främmande gudar. Irene Reindeer menar att det brukar vara just religiösa personer som ogillar religioner. Jag begriper ingenting. Vet bara att Du har ett gott hjärta. Gerhard Grävling förklarar frågan : en jävla skillnad mellan att totalt förkasta något och att "inte dyrka" något. Så jag förstår din sunt distanserade hållning där?! Vi har även en Hare Rama som ska föreställa hinduist - han undrar om Fru Kristina har träffat honom i någon inkarnation..?

 

Det där blev lite väl komplext, ty jag är bara fyra år fortfarande. Som jag tydligen alltid har varit.... Läste att Du kan bli maximalt tolv år. Fast siffran innebär ju olika för olika djur. Våra liv har sällan samma ramar. Nu ska jag ta mig en tugga bark beströdd med björknäver till mellanmål. Så att mitt ull & hull håller sig levande och lagom värmande i vårsolen.. Här går redan åt massa fläderbärssaft för att svalka ned oss efter orienteringslöpningarna längs bergknallesnåren.

 

Framåt sommarlovet ska jag få fara ända till Ångermanland, har de så smått lovat. Såvitt vi ej fastnar vid valfri gränskontroll i Medelpad eller eljest.... Utturn och hans förtrogna lär bli kvar i Småland, fast de tillhör som Du vet en annan historia än min. Vad har ni själva för semesterplaner?!? Fiska i öknen har vi läst man kan göra, men har oerhört svårt att tro det är sant - snarare sand. Nöjer mig helst med en sjöstrand.

 

 

kramar /Fårever Bäver

och trevlig rosa torsdag, i adväntan på Påsken

 

[..genomläst och godkänt av fröken Älva Älgskog

denna särskilda dymmelonsdag 2021 e.Kr...]

 

 

 

 
Prosa (Fabel/Saga) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 18 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-31 17:40Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Historiskt perspektiv på bävrar:
https://www.youtube.com/watch?v=9OsdtkxZWPk

2021-03-31

  Nanna X VIP
Mycket vackert foto!
2021-03-31

  Nanna X VIP
Oj så roligt med brev från ännu en annan värld! Haran svarar strax.
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP