Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm imorse (inräknas såsom Rondell #26)


Hänga Gubbar på Träbilder i typ Trollhättan

 

 

Kommunen hade hängt upp bilder på gubbar i utvalda träd och diverse väggar i småstaden. Man förväntades klistra motsvarande motiv ovanpå respektive gubbe. Så min bästa kamrat och jag hade lyckats skaffa ett parti planscher med förmodligen samma gubbar på. De föreföll tecknade i träfärger eller rentav vara träsnitt..? Även direkt på bilvägen låg ett gäng bilder. Stilen liknade Jan Lööf och ett av motiven påminde om den beige kunden i Macken.

 

Emedan vi förfogade över olika motiv, kunde vi icke hela tiden gå samma vägar. Mitt i proceduren misstänkte jag att det hela var en dröm. Ringde till min kamrat ifråga, för att höra om han verkligen kånkade omkring på dessa planscher - eller ens hade iakttagit någon enda tecknad gubbe i stan..? Jag hade klivit in i en gammal telefonkiosk, men vi stod likafullt bredvid varann under samtalet. Jodå, han plockade från jackrocken fram den allra tydligaste träteckningen..! Så detta kunde omöjligen röra sig om en dröm. Även fast det var svårt att hitta rätt ställe att fästa versionen på..

 

..i parallella scener for en upprörd gubbe runt i sin lilla bil. Mitt perspektiv var delvis inifrån hans bubbla, delvis utifrån. Den bedragna gubben hade fått sin hustrus handväska bortrövad, som han nu var övertygad om låg i ungdomarnas kärra. Ty när han parkerade bredvid deras, gav den inmonterade utrustningen larm. Men jag såg hur både grabbarnas och tjejernas förvåning var äkta. Snarast befann sig gummans skattkista dold i gubbens eget baksäte.

 

 

 

 

 




Prosa av TrollTörnTrappan VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-05 12:29



Bookmark and Share


  Nanna X
En genuin Jan Lööf-känsla i denna dröm. Lite av mysterium, som i Sagan om det röda äpplet.
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP