Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekelöf är tyvärr död men lever vidare i sin dikt


Ekelöf och Lundell, fundering på prosa

När Gunnar Ekelöf sitter i sin trädgård
med plunta och pipa och anteckningsbok
tror jag han känner ungefär på samma sätt
som Ulf Lundell, när han går nerför trappan
"i kalsonger och mage" för att hälsa tranorna välkomna
Båda trivs med ensamheten
båda är solidariska
båda glädjer oss med sin sång




Prosa av Monica Lindgren
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-19 18:28



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ekelöf hade delvis tur
Ärvde förmögenhet
Behövde ej helt jobba
För försörjningens
Skull.kunde konc
-entrera sig på
Skrivandet till
glädje för "lyrik
-älskare"Och
körde något år
omkring med
en Bugatti. ..


2021-04-19

  SatansSon
fint om en stjärna som jag själv undvikit läsa. gillar Björling bättre.
2021-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till två älskade författare.
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren