Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
prosadikt


Smärta

Han sitter vid köksbordet
i det kalla gryningsljuset

Platsen mitt emot honom är tom
Hon finns inte längre i hans liv
men hon lever inom honom

Han minns doften
av hennes hår och hennes hud
Han minns hennes mun
Å, hennes mun!

Hur kunde hon lämna honom
efter allt de hade tillsammans
efter allt han gjort för henne?

Hans tårar droppar ner i whiskyglaset
som sekunderna droppar i tystnaden
Han måste genomlida dem, en efter en

Hans liv ligger framför honom
som en torr öken
utan minsta vattenblänk
Syret tar slut
Strupen snörs samman
i gråt

Hur kunde hon lämna honom
Hur var det möjligt?




Fri vers (Fri form) av Monica Lindgren
Läst 169 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-07 11:41



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Fint, om livets svåra stunder
2021-05-23

  Gunnar Hilén VIP
Stämningen med hans fråga väldans fint fångad.
2021-05-09

  lila fjäderblomman VIP
Alltid sorgligt att bli lämnad! Enligt min erfarenhet har du fångat ett typiskt manligt perspektiv på ämnet: " Hur kunde hon lämna honom
Hur var det möjligt? "
Bra där!
2021-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren