Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fri vers


sällskapsliv

Om kvällen
när jag vill sova
radar minnena upp sig
omkring min säng
De umgås inbördes, minglar,
helt likgiltiga för min person
När jag omsider, äntligen, till slut
lyckats somna
tar de sig in i mina drömmar,
där de - oberoende av tid och rum och kausalitet -
fortsätter sitt sällskapsliv
Detta får mig ibland att längta
efter utplåningens befrielse,
som Louise Glück nämner i en dikt!




Fri vers av Monica Lindgren
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-05-21 14:00



Bookmark and Share


  Quasimodo
En stark text som berör i ett igenkännande!
2021-07-27

  Eva Helene VIP
Välskriven poesi.
2021-05-24

  Sparvögat VIP
Minnenas invasion, så fyndigt och vist...
2021-05-21

    Sefarge VIP
Fiffigt belysande skrivet,om att vara "minnes
invaderad" ett himmel/helvete på gott
och ont
2021-05-21

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text som jag känner igen mig i.
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren