Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
s k amfibracher, ett antikt versmått, som helt enkelt består av en obetonad, en betonad och en obetonad stavelse


Viljans nyckfullhet

Jag ympad
nu är,
belåten
Om tanken
sig nöjde
men ständigt
den letar
sig bakåt
i tiden
Ibland vill
den framåt
Det jobbigt
kan kännas
att aldrig
få vara
i stunden
Av avund
jag fylls vid
betraktan
av hunden
som lever
fullständigt
i nuet
Vår vilja
är vansklig
Den alltid
vill annat
och mer än
vad stunden
just ger den
En lärd man
sa detta
för åra-
tal sedan
Hans namn var


Schopenhauer




Bunden vers (Annat versmått) av Monica Lindgren
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-24 17:34



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vilja mer än det som är.
2021-05-26

  SatansSon VIP
schopenhauer var ett geni vars främsta bidrag inte var att medlidande tar en till himmelriket utan att viljan är den yttersta egenskapen i verkligheten.
2021-05-25

  Ulf Carlsson VIP
Kul! Genomförd tanke.
Miss i tredje versraden! (Stryk "och" och sätt komma efter "är" i andra versen)
"Schopenhauer" passar inte in i amfibrachys´ meter. Men han passar inte i så många sammanhang annars heller...
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren