Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ambrosiansk vers, orimmad


om Louise Glück

Glück blandar i sin poesi
motiv från eget liv och myt
från Greklands gamla sagovärld
Man ganska lätt henne förstår

Att Kirke har Odysseus kär
Glück inte svårt att inse har
Han dock Penelope hör till
Hon väntat har i många år

När han igen hos hustrun är
Han ej berättar vad han gjort
de många år på flykt han var
blott rör helt lätt vid hennes arm

Åt grubbel deras son är lagd
Till slut han äntligen förstår
att han ett eget väsen är
en egen röst i världen har

Glück liknelse använder
Hon skildrar äktenskap i kris
och mycket värd att läsas är
ej blott av fin, förnäm elit.




Bunden vers av Monica Lindgren
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-26 13:15



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
länge sedan jag läste odyssen aldrig läst glück. skriver hon på ambrosianskt versmått hon med?
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren