Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så kallad Heine-strof (fyrradig med tre höjningar i varje rad och enstavigt (manligt) rim i rad två och fyra


Johannesnatt

I ljusa junikvällen
vi sitter kring bordets rund
och njuter sommarens skönhet
tillsammans igen en stund

Vi äter färsk potatis
på fat finns lax och sill
Vi höjer våra vinglas
dricker varandra till

Pandemin vi glömmer
Vi den tränger bort
Man kan ej alltid ängslas
och sommaren är kort!

Liksom i Danmark
tänder vi eld uti vår spis
Det är Johannesnatten
vi helgar på detta vis!




Bunden vers (Annat versmått) av Monica Lindgren
Läst 146 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-26 14:57



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
jag tror du som poet skulle tjäna på att hoppa över de amboriska versmåtten. du funkar bra ändå.
2021-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren