Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sorts "heine-strof"


Den gula rapsen

Nu lyser den gula rapsen
under junis himmel
Vid dikesrenen blommor
i odesignat vimmel

Om deras färger matchar
är dem helt egalt
I naturens egen värld
sådant är banalt

Bortom de gula fälten
ser vi havets rand
Den lätta sommarbrisen
för vågorna mot land

Tysta vi sitter i bilen
Ingen stör med prat
Även i ljuva juni
måste man köpa mat




Bunden vers (Rim) av Monica Lindgren
Läst 154 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-06-02 16:13



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
snyggt rimmat
2021-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om sommarens ljuvliga tid.
Du målar underbara bilder med dina ord.
2021-06-02

    Sefarge VIP
Bildlikt ljuvlig Dikt
i all sitt formspråk
;)

2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren