Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sonett


Fiktiva vänner, (Till mina bokhyllor)

Jag har nu mest fiktiva vänner,
men trogna är de där de står på rad.
Nu många av dem väl jag känner.
Så snällt de har mig följt från stad till stad.

Vitt skilda tider de omspänner
och mycket händer uti deras blad.
Jag kärlek till en del bekänner
och andra gör mig bara glad!

Där finns en vän för varje lynne,
beredd att ställa upp på mitt humör
i stånd att passa dagens kynne.

Så milt och villigt ger de mig gehör.
De lugnar ofta upprört sinne,
och aldrig, att de som elever stör!




Bunden vers (Sonett) av Monica Lindgren
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-14 11:37



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Denna text berör mig. Vackert om vänskap, men ändå lite klurig "Det finns en vän för varje lynne" - tåls att grubbla vidare på...
2021-06-17

  Marita Ohlquist VIP
Med fina rim förmedlar du vännernas betydelse.
Bra skrivet.
2021-06-14

  SatansSon VIP
jag hade en klass då jag var bildlärare som uppträdde störande. den första jag mötte. annars var det lugnt.
2021-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren