Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sonett


Balans i vardagen

Rutiner håller ordning på vårt liv.
En mänskas vardag håller de i styr.
Bestämda vanor mänskan gör aktiv,
fast livet blir ej då ett äventyr!

Man blir ju sällan särskilt kreativ,
om jämt man bara överraskning flyr.
Istället kan man nog bli depressiv,
ifall man allt spontant så ängsligt skyr!

Visst måste ges en plats för fantasi,
en aning lättja, lite nonchalans,
dessutom stundom kostlig eufori!

Åt livet måste mänskan sprida glans.
Försöka stimulera energi.
Vårt värdefulla liv får då balans!




Bunden vers (Sonett) av Monica Lindgren
Läst 186 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-06-16 13:44



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Kloka tankar. Sonetter kan jag för lite om för att ge kunna ge respons på form.
2021-06-17

  SatansSon VIP
vet ej vad som gäller för sonetter. men jag antar att du lyckats bra.
2021-06-16

  Ulf Carlsson VIP
Fin balans även i sonettens rytm och rim!
Saknar dock en tydligare "volta", den omsvängning av budskapet i de avslutande terzinerna.
2021-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra tänkt och formulerat.
Skriver under med mitt namn utan att tveka.
2021-06-16

  A. S.
Klokt resonerat om vardagslivet!
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren