Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sommarkväll

En ljummen kväll när solen sakta går
till vila bakom skogens stilla rand.
Det ljusa lugn som in till hjärtat når,
kan inte ens en mygga slå ur hand.

En juninatt när trädens silhuett
är lika vacker som en månskenskyss,
och tankens grenar väver drömmen rätt,
då minns jag inte längre stormen nyss!

Då fångas friden från en fågelsång
i vindens loja lek med asplövsrufs,
och blommans strama rosa färgkalufs.

Då andas jag i takt med tidens gång,
i sommarns evighet som ännu ger
sin värme, styrka, kraft och ännu mer!






Bunden vers (Sonett) av Syrran77
Läst 104 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-17 23:14



Bookmark and Share


  Johan Karlsson
Eleganta rim i en tilltalande dikt!
2021-06-19

  TrollTörnTrappan VIP
Det lugn som inte ens en mygga rår på.... ja, då har frid sannerligen nått in i både hjärta & hjärna, hela kroppen & anden!?!

Samtidigt roligt hur orden i tredje strofen rufsar om en smula i det finstämda..!
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Syrran77
Syrran77