Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha läst Katarina Frostensons bok K. (K står för t ex kris, kaos, kabal)


Katarina

Katarina är ledsen, uppgiven, förtvivlad
Vattnet lockar och drar
Seine lockar
Så skönt att få falla
Tyngdlagen upphävd
Men hennes älskades rop
drar henne tillbaka
och hon inser
att viktigast av allt
är Livet, Livet, Livet!

Så fina dikter du skriver, Katarina,
men så synd, att du talar om oss,
de andra, som en grå, trist, medioker massa,
Det gör det lite mindre lustfyllt att närma sig dina dikter

Hon är osvikligt lojal mot sin livskamrat,
tycks dyrka honom
som ändå är skuld till hennes elände!
Är han värd hennes dyrkan?




Prosa av Monica Lindgren
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-10 17:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, det kan man undra. Men kärleken är nu en gång blind, och kan alltså inte döma rättvist.
2021-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om de skrivna ordens inverkan.
Förnimmer nåde närhet och avståndstagande.
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren