Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jambisk vers, försök till ottave rime


Stora städers brus

Jag saknar ofta stora städers brus
med gatuliv och folk, kaféer
förnäma boulevarder, vackra hus
urgamla katedraler, konstmuseer
alléer med plataners lätta sus
teatersceners pjäser, soaréer
Men stora städers atmosfär, mystik
avstår jag nu på grund av skral fysik.

Jag stannar hemma med min man och hund
om än på promenaden regnet strilar
och ingen fågel hörs i grönan lund.
Så skönt jag i den egna sängen vilar
så skönt med kvällens långa läsestund!
Då granskar jag poeters skilda stilar:
Ibland de följer poetikens lagar
Ibland de skriver just som de behagar.




Bunden vers (Annat versmått) av Monica Lindgren
Läst 204 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-08-05 14:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så skickligt i bunden form. Snygg rytm. Jag gillar också städer. känner igen mig i orden.
2021-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda.
2021-08-06

  Ulf Carlsson VIP
Lyckat försök! Perfekt meter. Saknar en strof som binder samman tankarna.
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren