Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Skillnaden mellan experiment och fastställt öde eller kanske både ock. ..?)


Makro mikro kosmos . ..osmos



Glöden i ditt öga
Är granne med
Elden som är
granne med
Solen som är
granne med
Kosmos som
Är granne med
? Någonting
annat. .. har vi
Människor
Tappat bort
Gud vår Far
som är ute
och far någon
helt annanstans.
Och mänsklighet
-en som skriker ut
Inuti: Varför finns
Du om du ändå
Har övergivit oss?

Och frågan ekar ut
I den oerhörda rymden

Kräver och kväver människans
eget (an)svar



Och moder Gaia sover lugnt vidare
ruvande på sitt fastsamman
-ställda öde.
















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-13 10:01



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den religiösa tonen och frågan om Guds existens. Teodicéproblemet.
2021-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket tänkvärd dikt att fundera över. Världen av idag är inte vacker. Och verkar inte bli det heller. Kan man tro på något längre?
2021-10-13

  Emanuel Sigridsson VIP
Texten inleds med en i min läsning ett väl fungerande ljusstråck, effektfullt när det slocknar i ett - ?. Sen handlar det väl att ställa Voltaire mot väggen och på så sätt byggs texten ihop i min läsning - med Voltaires ord (om ha nu sa det på sin dödsbädd) - är det redan elden?
2021-10-13

  Elin Holmsten
Svindlande och tänkvärt
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP