Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag dör inte av kommentarer.

Ni får ursäkta upplägget, men dikten skrev jag ursprungligen på en annan sida, där texten var mindre. 




Jag grät aldrig när jag såg Pretty Woman.

Någon gång kanske man får en anledning till att inte stänga av radion

av pur uttråkning när femtioelfte kärleksballaden tar vid

med smäktande gitarrer

och vokalister direkt från sträckbänken 

 

Någon gång kanske man kan läsa en hel ungdomsbok

utan att förbryllat konstatera att Johanna, 16 år

har en konstig tendens att bli LDS-trippad

av ett sms från mr-jobba-i-kassan-på-ICA 

 

Någon gång kanske man kan läsa en dikt, vilken som helst

och faktiskt förstå alla randomord som kan likställas

eller jämföras med ÅNGEST

och vad de har att göra med en kyss i en tambur 

 

För ni får ursäkta att jag somnar under Broarna i Madison County

Och att mina ord av tröst är alldeles för psykologiskt korrekta 

Men "jag älskar ju honom" är inget argument

 

Många har korsat min väg, delat mina tankar och rört min hud

Men ingen LDS-eufori har ännu lämnat mig hög och berörd 

Många har jag sårat men mitt hjärta är helt

 

Och det känns mer hälsosamt på det viset, ensamt men hälsosamt

För jag vill inte få en hjärtattack när mobilen piper i fickan

 och gå i tusen bitar när det inte är från mr-jobba-i-kassan-på-ICA

 

Någon gång kanske någon ger sig fan på att "det är hennes tur"

och kommer springande med kärlek på vinst och förlust

och då får vi väl se vem som springer fortast 




Fri vers av Cyanid
Läst 588 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-31 00:55



Bookmark and Share


  Robert W
"Men "jag älskar ju honom" är inget argument"

det här är en riktigt bra dikt.
tack för poesin.
tack för titeln.
tack för att någon ser klart i denna djungel.
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Cyanid
Cyanid