Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


efter nya ord


PÅ JAKT

... nya ord för mig,
jag svältfödda finlandssvenskan,
stötte på emfas, ordet jag själv
aldrig använt.
Men nu blir det annat av.
Vänder mig til det outsinliga nätet:
Synonymer till emfas · eftertryck, stark betoning, framhävning, tonvikt, kraft, tyngd, kläm, skärpa, accent, aplomb, betoning, framhävande, huvudvikt...
Wau ... men ack tappade redan bort vad jag skulle använda ordet till...
Det är bara att börja om igen.

Försöker ta tag i min egen text när krafterna återkommit.

 

 




Övriga genrer (Satir) av Monika A Mirsch VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-04-03 06:36



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Emfas, jo nog hör man att det är ett ord med kläm! Lycka till!
2022-04-05

  Eva Langrath VIP
Orden flödar ändå och jag hoppas du får till det med emfas efter vilan.
2022-04-04

  Maria Sundelin VIP
Ibland snubblar orden på sig själva
Kramar
2022-04-04

  Blomma-Stjärna VIP
Roligt skildrad jakt på ord
och en mening som glömdes bort
- mycket mänskligt dock! -
och rätt som det är får du kläm på det ska du se!
2022-04-03

  Anya VIP
Jag söker också ord när jag skriver. Läser med igenkänning. Hoppas du får till något med emfas. :o)
2022-04-03

    Sefarge VIP
Ack så aplombiskt skriftat
Hoppas det ej tynger
ner alltför mycket?
Vårblommornas
fägring kan dock
lätta på trycket,?
:)
2022-04-03

  Kungskobran VIP
Utan emfas
är man ur fas
i tidens gång
till sin svanesong
2022-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP