Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rim, (lån från Bellman: "Drick ur ditt glas, se döden på dig väntar")


Trastsång i tidig timma

Trastens sång i tidig timma
får mitt svårmod att försvinna.
Tänk, att än en gång
vakna upp till trastens sång!

Trots mänskligt vanvett och elände
med krig och upplopp utan ände,
finns våren där med sin magi,
manar oss till eufori.

Se, nu sommarn på oss väntar,
vänligt hon på dörren gläntar.
Dörren snart helt öppen står,
precis som varje annat år.

Sommartid uppå en strand
kan det hända mig ibland,
att alldeles jag glömmer bort,
att vårt liv är kort!

Vi hör hur vågen bryts mot strand,
splittras, planar ut mot land.
Det är en glimt av evighet,
där vi slipper kroppslighet!




Bunden vers (Rim) av Monica Lindgren
Läst 271 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2022-04-25 16:53



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tidlös betraktelse.
2022-05-09

  Kungskobran VIP
Inspiration från Bellman
Fint gillar
2022-05-02

  Bo Lövhalka
Underbart! Härligt flöde och vackra ord!

2022-05-01

  Olof Lagerhorn VIP
Mjuka, melodiska och fint flödande
verser och rim, som fångar något
av tillvarons innersta; ett mycket
lyckat exempel på mötet tradition
och förnyelse.
2022-04-28

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en strålande stjärna på poeternas himmel.
2022-04-27

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
En form, struktur och genre som är lite av en favorit faktiskt.

Kommer att publicera en på ett liknande tema relativt snart. Liv, levande och levandets avslut osv. Håll utkik :)
2022-04-25

    Sefarge VIP
Elegant intelligent ihopsvangd
Väl rimmad skrivelse att njut
-bart avläsande intaga!
;)
2022-04-25

  Staffan Nilsson

Älskar det här!
Fredmans epistel är mörk, men denna trastsång sjunger om ljus.
Särskilt vackert är hur du gifter nu med evighet!
Bokmärke.

2022-04-25

  Kajan VIP
Tycker mycket om denna, och visst finns frejdighet nog i texten; att leva och hoppas; och även om allvaret bildar grund i texten.
2022-04-25

    ej medlem längre
Bra
Har du läst Sylvia Plath? Hennes böcker finns översatta till svenska
2022-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren