Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
enligt principen för tanka


Far

"Präktig" och "rejäl"
var viktiga honnörsord

"God ekonomi
bör du vinnlägga dig om"
Egentligen enda råd

han gav mig direkt
och det var väl inte dumt
fast lite tråkigt

Vid köksbordet när snön föll
hjälpte han mig med matten

med stort tålamod
Vid mors porträtt en fräsch ros
fast sorgen var hans

Bar slips in i det sista
men skägget lät han växa

I hallen hans käpp
Någon gång lät han blicken
kort vila i min

Dyrbar stund av samförstånd
Jag har ansiktet, rösten!




Bunden vers (Tanka) av Monica Lindgren
Läst 272 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-05-11 16:32



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Berörande porträtt - utan sentimentalitet !
2022-05-18

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Fin och målande beskrivning av en förälder.

Tycker att du är bra på målande beskrivningar och stämningar.
2022-05-16

    Sefarge VIP
Bildrik ordkomposition:
"Vid köksbordet när snön
föll hjälpte han mig med
matten" koncentrerade
rader som känns inuti!
;)

2022-05-12

  Grubbelmia
Tack för denna text som mycket gripande fångar en bristfällig men viktig relation. Den strof som så helt berör mig är:

"Någon gång lät han blicken
kort vila i min"

Kram /Grubbelmia
2022-05-12

  Eva Langrath VIP
Fint porträtt av din far.
2022-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Med dina ord målar du fina bilder av din far.
2022-05-11

  Emanuel Sigridsson VIP
Som en kortfilm med långsamhetens lov i bilden.
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren