Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alkaisk strof, du:et i dikten är inte riktat till någon särskild mottagare, utan till oss alla


om bitterhet

Din bitterhet är aldrig till gagn för dig.
Jag råder dig att svälja din bitterhet,
liksom man sväljer en otäck medicin.
Låt den påverka dig och göra dig obitter

Du har förmåga kämpa mot bitterhet
Du frigör energi som är bra för dig.
Du hjälper andra i behov av hjälp.
Fager vår kan också alstra smärta!




Bunden vers (Annat versmått) av Monica Lindgren
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-20 15:17



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för denna viktiga text. Jag vill också bli obitter - ett ord jag aldrig hört förr :)
Kram /Grubbelmia
2022-05-21

  Ulf Carlsson VIP
Alkaios´ strof är effektiv för att få fram en koncentrerad känsla eller tanke. "Obitter" är en utmärkt nyskapelse i sammanhanget!
Håller med om "Sefarges" association till "Fader vår". Kul!
2022-05-20

    Sefarge VIP
Kloksköna ordrader
Att stillsamt begrunda
För alla o en var.
Men inte är jag bitter?
Nää bara svidande som
Färsk het pepparrot?
Vid vissa tillfällen?
Sista raden så intressant
För att orden slirar på
"Fader vår. ..?"
;)

2022-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren