Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sonett


Sviken ungdomskärlek

Vid fyllda tjugo år ser jag den person,
som väcker längtan att bli kär uti.
Emellan oss fungerar fint kemi,
snart får vår vänskap annan dimension.

Bestämt uppstår ett drag av stark passion,
bekräftat känner jaget harmoni
och ser en framtid med dem båda i.
Så går hon där, belyst av sin vision!

Sin framtid kan man inte regissera.
Förmente älskling lömskt en annan fann.
Den hon höll kär vill henne nu kassera.

Då ville hon alls inte leva mera.
Hon var en växt, vars rika blomning man
förströdd, av slump, i hast passerar!




Bunden vers (Sonett) av Monica Lindgren
Läst 214 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-05-21 13:01



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härlig sonett, vilket fint flyt i texten och fina rim ! Kärlek- ett outtömligt ämne och inte så lätt att skriva om - din text är ett exempel på hur fint det kan göras !
2022-05-22

  Dennis Brinkeback VIP
Fint o vemodigt
Kärlek kommer och går ibland
Men kommer igen
2022-05-21

  Irene Backström
Fin tycker om den!
2022-05-21

    Sefarge VIP
Evigt kärleksdrama?
I spröd-blomstrande
Sonett Stil!
;)
2022-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren