Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommar-tid utom tävlan.



Utslagna tänder

Och ännu kommande
utslagna kvinnobröst
vid varma solstränder

inuti Indian-sommarens
sista skälvande heta dagar

Utslagna Baldersbrå
Renfana o blåklockor

Vid dikesrenar som
ännu årets sista växt
-krafter förenar

Och Du som kommit
över
från andra sidan ån

Hur du nu tog dig
Över? Vadande med
lera mellan tårna

Eller med en egen
Spång bärandes
När ingen såg på

Då den förbjudna
Bron var stängd

För att ingen skulle
Kunna stjäla säd
Från varandras
Åkrar

Och du nu är här
Med dina utslagna
Främmande ord

Och poetiska minnen

Men hörrudu hur hemskt
kallt det ändå måste ha
varit för dig i Sibirien?

Och du kanske har nåt
att lära oss inför en
Kommande kall vinter?

Så vi välkomnar dig
Till din hembygd åter

Du som vandrat ut i
det Existentiella och

Nu återkommit in
Till oss med all din
Utslagenhets rikedom

Men hörrudu vi undrar
Ändå hur kallt det måste
Ha varit för dig i Sibirien

Ursäkta oss för det och
Så vill vi gärna att du.

Tömmer ur dig alla
patroner ur fickorna
På dina ändlösa arma
Krigs uniformer. ..

Hoppas du förstår
Och ursäktar oss

igen så mycket för
denna vår begäran

Så är du så välkommen
Åter till vår harmoniska
Fridfullhet!

























Fri vers av Sefarge VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-10 18:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Soldatens vardag
Lycka är en ljummen kalasjnikov.
2022-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP