Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… 26/8-2022 dog vår vän som vi kallade för "farbror Björn. Han blev 91 år. Hela min familj bär hans minne med stolthet och ära för den fina medmänniska han var och fick oss att bli tillsammans med honom… Låt ditt minne lysa vår älskade vän!


Björnesång till Björns minne


har du någon gång hört björnen sjunga

där han for vägen fram mot lyckans bro

 

bältet satt rätt över magens kullager

det enda pojkvaskern bar... på kroppen

 

han sprang över bryggan den pojken 

klädd i korkbältet hårt och fast snört

mor ville inte pojken skulle fara sjön

 

bältet på så att de kunde fiska upp'an

 

... ... ...

 

han talte med mitt barnbarn på fem

för han frågade så behändigt - vem? 

han fråga så vänt att gubben smalt

 

och detta kunde "björnen" ej glömma

en pojk som tänkte helt av sig själv

om en gammal gubbe som honom

 

- hur var det för dig när du var liten

hade du det bra eller var du fattig?...

Björn förundrades å det förunderligaste

en sjuåring som tänkt så självständigt

att en klurar ut alla dess anknutna frågor...

 

björnen här! svarade han när vi ringde

vi sa att vi var kaninerna på höskullen

så skrattade vi i en fin harmonisk ton

min dotter kvittrade i Björns närvaro

 

hjärtat vill brista över tidens tand idag

den har bitit av hjärtnervens rotspets

lämnat "björnen" okontaktbar för nu

 

tidens ände har nått vår älskade Björn... ... 

ingen, vi säger ingen, var så älskad som Du!

vi älskade dig för du var en sann människovän

 

Björn vi bär dig för alltid med i våra hjärtan!

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-09-10 00:50



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Mycket fin text om saknad.
2022-09-13

  Susen VIP
Finstämda ord som går rakt in i hjärtat. Sorgen känns
2022-09-12

  Sparvögat VIP
Så fint förmedlade ord lagda i sorg och saknad av en kär vän…
2022-09-10

  Elinor Sörensson VIP
Fina ord till minne av
en älskad och saknad vän.
2022-09-10

  Bibbi VIP
Så fint.
2022-09-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Finstämt och djupt vackert om en mycket kär vän. Jag kan känna sorgen i orden.
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP