Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levnads dagar utanför allfarts-vägarna


Hon lever av ett vägskäl
Invid ett backkrön i sin träd
-gård med bärbuskar plommon
Körsbär och apelträd


Där hon var eviga dag ser
Människor färdas komma
och gå fram och åter

Med hunden som dagligen
Blir rastad uti omgivningen

Hon lever av de tre skälen

Invid vägskälet sin trädgård
och hund samt Pensionen för
-stås med en massa andra små
-skäl att få finnas därtill

Sen går hon till kyrkan sitter
bredvid den över 800-åriga
dopfunten och den utmärglade
Jesus träfiguren från 1300-talet
som då hänger ovanför henne

Och försöker minnas de som
offrat sig i tillvaron för hennes
skull-om några?

Utan att hon behöver känna
hon hädar eller behöver be
om syndernas förlåtelse för
det


I en massproducerad värld
Med förkärlek för förförelse
förströelse och förstörelse

Utan att själv ej glömma bort
Förståelse Förlåtelse och För
-soning som med minnen
förenar sig från dået in i nuet


Där hon var ett nummer i en
Valkrets då hon tappat bort
sitt röstkort men fick rösta
Ändå när hon visat upp en
godkänd EU-legitimation


Och när hon tvättar sin torra
hud tänker hon ibland på sina
älskade tre barn.


Och alla de som inte klarar
av att leva med ensamheten
Som hon ju gör

Med alla sina inre skäl.












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-13 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP