Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"K.Rackabajsaren jr. den II. "




Kurt hade kommit bort
Har skickat ett kort

Vet aldrig om han
nånsin
Kommer tillbaks

Därifrån sitt Paradis
Med över 24.000 kr
i pension(samt bank
besparingar)

Han kunde ju leva
Länge på det,nästintill
i Evighet

Synd bara att kroppen
Inte orkade med

Men att orkaner o vatten
nivå ökar gjorde ej så mycket
För hans egen del

När det fanns färska kokosnötter
Fisk med krabbor från havet

Och den härligaste grönska
Med underbart vackra insekter
och undersköna sjungande
Fåglar av alla de slag

Under susande palmer
Och vågors brus mot vita
Sandstränder

Så jäkla synd han ej blev
Pensionär vid 24-års ålder
och kom hit i stället!

Att man måste möta
sitt enorma Paradis
vid sin ålderns höst

Men ändå någon slags
tröst han funnit den alls


Tänkte den lycklige f.d
Statlige Analytikern

Lycklig men ändå lite
Bitter som smaken på
Den drink han sippade
I sig

Medans västanbrisen
Svalkade så skönt mot

Den halvöppna Hawaii
Skjortan o hans skrynkliga
Solbrända Kropp

Där han satt under kokos
-hyddans blad och lät sig
Snällt bli serverad

Så att även några andra
Medmänniskor skulle få
några smulor från hans
samlade Livs besparingar

Det fanns ju då nån
slags livsmening även
I den goda tanken. ..?














Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2022-12-16 07:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP