Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Vad vet vi om andra varelsers känslor?)


Det är lika orimligt. ..



För en Räv att bli chef
och bestämma över en
Hönsgård

Som det är för några
chimpanser som sett
kamrater bli mördade

Att kunna känna trygghet
hos sina förövare på det
där döds-stället längre

Så när det lugnat ner
sig bör de flyttas till
andra Djurparker som
Bättre kan ta hand om

Och ge dem den trygghet
de behöver få känna för
att kunna må bra

Kolmården.Borås Djur
-park t.e.x

Även om det även kan
Vara traumatiskt i början

Så blir det när Djur inte
får ta hand om sitt eget
Öde utan är helt beroende
av människans beslut

För att kunna överleva
Inom slutna väggar och
Inhägnader. ..?




Prosa av Sefarge VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-17 16:28



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Behöver vi ha djurparker över huvud taget? Nej, inte om du frågar mig.
2022-12-20

  Kajan VIP
Det är insiktsfullt skrivet; att göra djur till ett slags levande museiföremål är ett högst tveksamt tilltag. Att det ska få oss att respektera och värna djuren mer är ett grandiost tankefel.
2022-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP