Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Och sättet säger mer om hur hanteraren ser på den utsatte?)


*Sättet att förhindra ett frihets-utbrott?*



Han tog sig fram till det
Tjocka glaset

Såg på henne en 70-årig
Kvinna lutade sig fram

Och på några decimeters
avstånd gav henne en bred

Kyss på glaset mittemot
hennes ansikte

Nu är han död

Mördad för att
han ville ha sin

Frihet och se sig
nyfiket om lite

Efter alla år av trång
-bodd instängdhet


Han var trots allt bara
en chimpans

Med ett påklistrat Människo
-namn

Och forskare sörjer sitt forsknings
objekt-som gett dem så mycket
kunskap- inte minst om dem själva?











***

Och apan var ju inte
Ukraina och Skötarna
inte Ryssland som sköt .


För att bevara sitt hotade
Gräns-landområde?

Nej så långt symboliskt
får man ju ej fantasifullt
Spekulera

Man måste ju förhålla
sig till verklighetens
krassa spelregler. ..?









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-18 08:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
I poesin är allt tillåtet. Dock inte i verkligheten. Borde inte vara.
2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP