Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om vad som är vad och är en rätt metod att använda sig av?


Uppskattningen



Uppskattningen

Om vad som är bra
och lagom ter sig ju
helt olikt ut i skilda
personers ögon


Om en Myndighet
skall avgöra det då

Finns en given mall
för detta skriven i
Någon slags lagtext

Att bli uppskattad av
en enskild medmänniska

Eller av en Myndighet
Kan då te sig helt olika

Sedan att en Stats-apparat
som äger ett Energibolag

Skörtar upp kunder med
horribla elkostnader allt

För ett krig i närheten av
EU-länder driver på den
oroväckande Inflationen

För att sedan kompensera med
att ge tillbaks med ena handen
Det man tagit med den andra.

Och som resultat av detta givande
Driver upp inflationen än mer

Ter sig som att bo en lekstuga
gjord av pepparkaks-deg i en
slags Hans&Greta saga

Med elkablar dragna ifrån
En overklig historia skriven
ifrån det berömda Grönköpinge
-Bladet.

Där man får nypa sig i armen
För att förstå att detta är den
verklighet man Lever i och
inte en drömsk sagovärld

Och när sedan en leende Kristus
Kvinna som blivit Regerings ut
-nämnd till ansvarig Minister

Uttalar sig att Staten skall skänka
400.000 miljoner till ett olönsamt.
Djävulskt giftigt o terrorist-känsligt
Energislag



Och med en Statsminister
som ojar sig och säger att

Det kommer att bli värre
och värre,innan det kommer
att kunna bli bättre

(med en ny regering?)

Och som sedan drar sig
tillbaks till ett Harpsund

Med en gran fylld av
glittrande julkulor

Tillfälligt uppvisande
sig på bästa utsända
Tevetid tillsammans

Med en skock alltid
lika
undrande reportrar


För att sedan tryggt
kunna fira sin jul med
egna älskade ungar


Då börjar man undra över i
vilken verklighet eller sago
-värld

Man på något uppskattande
sätt blivit instoppad i,av nån
underlig anledning.










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-22 07:15



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Här finns diverse att bita i, men glitterkulor i julen utan att leka med
vore tomt tomten skulle gråta…
2022-12-23

    Sefarge VIP
Till K-K tackar vet jag:
Skansen som kan
hålla reda på sina
K-kobror till sist.
Även om de
hamnat
lite i ett
tillfälligt
klister?
;)
2022-12-22

  Kungskobran VIP
Tacka vet jag Dagostar hon vet hur man får ett land på fötter.
2022-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP