Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Invid levnadsdansen. .."



Hela livet är ett slakt
och slagfält där varelser
har dött,blivit förlorade
och uppätna

Hela livet är en skapelse
-scen där varelser har
fötts ur skal eller dragits
fram från fosterhinna

Inuti en kyrka finns
en dopfunt från1200-
talet. I sandsten från
Gotland

Där har uppemot
16.000 små huvuden
(utan deras tillstånd!)

Blivit döpta(nu med
några 100-tals kvar i
livet?)


Ute i naturen har små
ungarna fått regn på
huvudet utan att bli
namngivna de också

Det har gått bra det
med?

Där varje art haft sin
nitsch att överleva på
Kretsloppets grenverk

Och Trollsländorna som
Överlevt 300 miljoner
år. Utan att ha behövt
ändra så mycket på sig

Med sin knappnåls
storlek till hjärna

Trots all förändring
i tillvaron sen dess

Så måste även människan
Anpassa sig till nödår

Krig. Revolutioner olika
Regeringar,reformer
tekniska innovationer
och sjukdomar.Om vart
-annat

Och kanske har även
människan blivit döpt
av Naturens eget regn

Varenda en av oss

Utan att vi blivit namn
-givna eller vet om det?

Och kanske är det ingen
mening i att skriva om
sådant

Som ingen vet nånting
om?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-28 09:41



Bookmark and Share


  bumerang
Ja, vad går allting egentligen ut på och behöver vi ens veta.
Tycker om det där med ”blivit döpt av naturens eget regn”
Ja, kanske meningen är just det. Så enkelt.
2022-12-29

  Kungskobran VIP
Livet är en chimär
ändå är vi här
2022-12-28

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om oss varelser på jorden. Om vi människor vore lite mer ödmjuka gentemot övriga varelser och gav dem samma rätt att leva som oss.
2022-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP