Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tremulerande konststycke en vinterdag




Åker pulka överallt
mellan trevande snö
-flingor gör barnet

Blott en stund,ett
ögonblick i sänder

När så natten är
här skall barnet
sova helt trygg

För att sedan vakna
upp till nyfallen snö

Mellan spretiga asp
toppar,knotiga frost
-glasserade ekar

Och älska en morgondag
som bara barn kan göra.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-05 20:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja barnet kan glädjas åt det lilla, som kan handla just om snö. Medan vi vuxna,genast ser alla hinder och all bedrövelse och grottar ner oss i det.
2023-01-06

  Kungskobran VIP
Vilken lycka det var att dra upp gardinen på morgonen och se att det snöat i natt
2023-01-06

  Lilla vän
Varje strävan efter att uppnå det okomplicerade njutbara utan ansträngning. I en snöflinga, i en gryning ur ett barns perspektiv. Tack!
2023-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP