Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar vid synen av sig själv på en Nattvardskalk.



Snabbt uppäten av
ett gäng Barracudor

(nåja inom loppet av
några minuter)

eller sakta borttynande
av någon sjukdom.
(inom ett år. ..)


Då väljer man nog det
sistnämnda

Fastän man skulle avlida
på exakt samma dag

Då man har lite längre
tid på sig att ta avsked
härifrån livet

Vissa lever tillvaron
Livslångt på det viset

Med livet som ett enda
långt avsked

Andra försöker fly från
Avskedet på alla möjliga
och omöjliga sätt

Vilket sätt som är det bästa
att förhålla sig till sitt eget
Levnads-öde och tillvaron
i största allmänhet

Är ju upp till var o en att
försöka lista ut-eller bara
låta bli?

















©©sefarge©©




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-08 12:06



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Carpe Diem är det enda rätta.
2023-01-08

    Lena Staaf VIP
Som regel kan man nog inte välja.
2023-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP