Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


under din rock

 

Det är möjligt att mönstrena jag skapar bara är nya bilder av dig. Av mig. Oss. Fanns det ens ett oss. Finns det. Ett vi. När börjar ett vi. Finns fröet där redan vid första mötet, eller är det något som landar, som en virvlande maskrosparaply. Dandelion tror jag bestämt att det heter på utrikiska. Det är vackra små tingestar. Det har jag alltid tyckt. Och försökt fånga genom kameralinsen. Men det är nästan lika svårt som att fånga ett vi. Oss. Ett du. Eller kanske ett jag. Det är nog det svåraste. Det som upptar en livstid. Det är lite som att skriva. Som att man behöver läsa för att skriva. Så behöver man ett du för att hitta sitt jag. Är det så enkelt. Jaget blir till i mötet med ett du. Måhända spelar spegelneuronerna oss spratt. Mig. Man ska tala i jagform har jag lärt mig. Men ibland är det skönt att gömma sig i ett man. En. Man. Får jag komma in.  




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 3145 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2023-01-15 20:04



Bookmark and Share


  Feminaz
En sökande varsam text!
2023-01-28

  Elaine.S VIP
Grattis till en välförtjänt stjärna. Läser och läser igen och känner att jag läser något bra.
2023-01-23

  Respons VIP
Det slår mig att skrivandet i sig bjuder in till flera stämmor och att det inre blir det yttre för att komma in igen. Jag, du, han, hon, hen, vi och de blir pronomen som kan bytas ut med varandra. Finurliga tankar i dikten som skapar nya tankar!



2023-01-18

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, så bra o tänkvärt skrivet om jag/du/vi/man/kvinna!
2023-01-16

  Gunnar Hilén VIP
-Öppna dig karl !
2023-01-16

  lodjuret/seglare VIP
Dandelion låter som musik av något slag. Har jag inte hört att någon har sagt 'one have roses in her garden'. One står då för 'jag', 'me' eller som vedertaget i svenska språket 'Man ska ha husvagn...'
Bokmärker förstås texten, tänker läsa för 'bästa väninnan'...
2023-01-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP