Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


fallhöjd

 

Om jag skulle börja om. Så skulle det vara med transistorn på fönsterbrädan. En blå trappstol under köksbänken och en oinredd vind. Ett köksbord med perstorpsplatta och kanske en hund. Om jag skulle börja om.

I min trädgård skulle det finnas en pilkoja. En liten äng och en damm. Om jag fick önska så skulle jag önska mig ett vattenfall. Korallfärgade rosor och inte en enda stenplatta.

Jag skulle meditera på en trasmatta vävd med kärlek och sjunga med skum i håret när jag badar.

Om jag skulle börja om så skulle jag börja att sluta samla saker. Jag skulle samla stunder. Och fotografier. Och tankar på papper. Och stenar. Vackra stenar. Det är väl inte saker säg. Och garn och pärlor. För händernas skull. Att röra de vackra färgerna till mönster och former. Stryka med fingertopparna över det lena till dess de kommer i rätt ordning.

Om jag skulle börja om skulle du ringa och fråga när kaffet är klart.

Ta med dig en mazarin när du kommer. Jag har saknat dig.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-02-17 23:44



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Vackert! Rader som andas sinnesro.
2023-03-19

  Stigsökaren VIP
Sivan en händelseresande,
prosan hennes betraktande.
2023-02-24

  Gunnar Hilén VIP
"Om jag skulle börja om...." Oj va de orden sätter igång tankar.
2023-02-18

  Monika A Mirsch VIP
Dina tankar och meningar känns nära, värmande. Skall inhandla mazariner innan jag kommer på besök. Sköt om dig!
2023-02-18

  lodjuret/seglare VIP
Att samla på upplevelser är precis rätt sätt att samla på sig. Alla har de såväl en fortsättning som ett slags slut. Att läsa texter eller upplevelser och ögonblick med andra människor är en sorts omvälvanden som hela tiden förändras. Oavsett en upplevelsen är femtio år sedan eller femtio minuter så är det både som en god middag och som någon sång som hörts i vinden.
2023-02-18
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP