Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Vad säger ett barn som inte blir sett. Vart får barnet bli sedd då? Vem har ansvar att se barnen! Idag är det många barn som lider i det tysta av psykisk ohälsa efter utsatthet eller förbisedda av samhället.


EN TÖRN I SJÄLEN ( repris från 2021)

 ... barn i krig och barn i fred...

- barn och unga behöver oss vuxna!

kramar mig själv
min famn bygger
en koja åt själen

sorgsen och trött
vandrar i solsken
jag saknar mitt jag

ett jag som spritter
lever och blir famnat
som får vara sig självt

ett jag som ges kärlek
är en del i gemenskapen
ett jag utan tungt hjärta

ett jag som aldrig behöver
vara tacksam över ingenting
eller alla orättvisorna till trots 

jag önskar vara hörd för den jag är
och inte bara för den tagg i själen jag bär

jag önskar vara sedda även när jag
lyckas med det oöverstigligt svåra
och utan att behöva skrika - här är jag!

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2023-03-05 13:28



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag fastnade mycket för den här. Viktigt om att bli sedd och få vara den man är.
Fint.
2023-03-06

    Lena Staaf VIP
Alla behöver vi bli sedda som de vi är!
2023-03-05

    Lena Söderkvist VIP
Nu lyckas du tangera vad jag sade i min nyss skrivna kommentar till dig, en härlig tillfällighet, men den säger något. Vi tänker lika.
2023-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP