Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det ingående beströdda. ..




Ett nedkrattat Kantat
som hamnat på sned

Utanför kyrkans grus
-gång nr.204

Blivit nedtrampad utan
att förstöras av besökare

I påskhelgens Solfrid

Undras hur vem som
helst hamnat därute?

Vid en gravsten över
en ung man som för
-virrad Psykotiskt blev
nedtryckt av tjock väktare

Och tragiskt avled i en
tillsluten vård-korridor

En flicka i plötslig allergi
-chock

En gammal man av vanlig
banal ålderdom


Mitt ibland ett
borttappat Kantat
som sjunger ner i
underjorden

För dem som blivit över
-lämnade o kommit bort.

Men som vissa ännu minns
sådär levande
ifrån livets minnes-album

Det helt bortkomna avbrutna
Visst minns vi väl ändå det?

Tills det är vår stund
att tillfälligtvis bli till

Några skrivna bokstäver
på en stenplatta

Vad det nu är
värt
att bry sig om?

Vid en knastrande
grusgång

Och ett kantat nr.204
som sjunger en sång

Så överjordisk till
en
vilande underjord.

Där du och jag vandrar
ibland så frågande där
-emellan?







Prosa av Sefarge VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-10 08:14



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En text fylld av undran, mystik och musik.
2023-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP