Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vidunderlig

så vacker i sin skepnad att ytan blundar
och skruvar genant på sin fåfänga som inser
att gränsen är passerad

den första efter den sista har slängt sin förhoppning
att ens försöka bestiga det ogenomträngliga
medan avunden slipar på sin planer att förgöra
och bryta ned de molekyler som formar och fångar

huvudspåret är alltid ett brustet hjärta som skriker
ut sin längtan att få läkas i de vackras landskap
medan fulheten förpassas bakom sigillåsta valvsdörrar

våra brustna personligheter skurar sina bonade golv
i sina ständiga ensamheter och vägrar inse att det blödande
såret är det enda som borde ha fått läka
medan lyckan konstant hämtar sitt värde från en sargad yta




Prosa av Max Poisé
Läst 73 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-04-17 16:26



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2023-04-19

  Lottie Ålhed VIP
”Såren som borde fått läka Lyckan som hämtar sitt värde ur sargad yta”.Skulle vilja höra en uppläsning av denna. Platsar som dagens dikt i radio. Fint skaldat.
2023-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé