Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motstånd mot motstånd-för friheten?




Multilaterala förbindelser
hjälper ibland ett folk att
överleva.

Utan att bli förslavade
av en ockupationsmakt

Med bomber och granater
Skall även det onda förgås

Mot öga för öga och tand
för tand är det ju meningen?

Det står några barn vid en
kulle,ser ut över förstörelsen

Och sin delvis raserade skola

Samt undrar när de kan få
tillstånd att börja leka igen?

Och där ute vid flodmaden ser
dom kungsängsliljor blomma
så vacker i rödbrun vita nyanser

Men där törs ingen gå ut i minerad
mark som ej gör nån skillnad

På vare sig soldat eller oskyldigt
längtansfullt barn. ..











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-23 07:54



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja och olika etnisks grupper klarar också mycket bra att leva intill varandra ända tills någon stormakt blandar sig i och undrrblåser hat och misstro.
2023-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP