Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

le mot stjärnorna

Vissa dagar varken dansar jag eller står på huvudet
men kanske jag bakar en deg på rågsurdeg och kvarg
och kanske klipper jag ut bilder, artiklar, råd och recept
och klistrar in dem i böcker som jag redan läst
böcker jag vill fortsätta bläddra i...

en sådan dag kommer frågan om jag vill våga välja mer

det som framträder då är Prag
där jag besöker min son med familj
därefter min syster i sitt spanska tornhus
och sedan reser jag till Kairo och pyramiderna
innan det bär iväg till Istanbul och dervischerna

men när kvällen kommer känner jag mig tacksam
att Aron hör av sig med samtal och att Jarmila skickar bilder
och genom mejl får jag del av min systers äventyr
mina böcker om Kairo under olika tidsepoker gläder min själ
och jag njuter av de dansande dervischerna på YouTube

en silvrig månskära lyser min väg
i natt då jag går på dunkla stigar
och lyfter mot stjärnorna
jag nöjer mig med det som är
jag kan inte vara annat än tillfreds!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-28 20:37



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Låter som en underbar livsinställning!
Kram från Bohemen
2023-05-05

  Anya VIP
Så detaljrikt får man följa på dina resor i de inre rummen. Din dikt tilltalar och som alltid smittar det av sig. blir nyfiken och vill veta mer. Maken bakar surdegsbröd, har snöat in på det. Ska tipsa honom om att sätta kvarg i.
2023-05-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text av en kvinna som är nöjd med sitt liv.
2023-05-01

    Lena Staaf VIP
Följer med dig på den fantasiresan och allt vad den innefattar. Att vara en del av en stor värld och till och med ett universum och ändå ha sin kropp kvar på samma geografiska plats. Fint!
2023-04-29

    Lena Söderkvist VIP
Fantasin är så bra att ha, särskilt den som bygger på verkliga upplevelser. Rekreation i orden, dans mellan raderna och i texten.
2023-04-29

  Respons VIP
En stor värld i tankar, relationer och förebilder. Känns som att läsa och begrunda också är att resa. Gillar ditt sätt att förmedla från vardagen.
2023-04-29

  Kungskobran VIP
Minnena bär, fint formulerat
2023-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP