Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avslutad transaktion

betalning upprättad

ljuvliga sinne bortom äganderätten
så handfull med sitt värde

där debit och kredit slår undan
balansräkningens logik
och flyttar inköpen till
ogiltiga poster

lättjan försummar
skyller bort
sårar fattigdomen
där egendomar tar över tankar
pressar oss ned
i träskmarker

paradoxen är genomskinlig

jakten förringar strävan
begraven

blir den slutliga lyckan
då värde
prissättes efter norm

betalningen genomförd
fysiskt bokfört

kontot avslutat




Prosa av Max Poisé
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-05 12:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kontot avslutat, hoppas portkoden till pärleporten funkar
2023-05-08

    Lena Staaf VIP
Det vardagliga betalningsbekymrat omvandlat till poesi. Fint!
2023-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé