Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(inuti det"moderna"samhället. ..?)


*En from tillbedjans-bön. ..*



Tillkommen i ditt rike
(så som i ett sädesfrö)

Ske din vilja så ock
som
i Stor-marknaden

Låt efterfrågan och
tillgång alltid få styra

Och låt ingen diktatur
få inskränka din frihet

Samt förlåt Staten som
äro o gjort oss skyldiga
genom att leva över allas
våra tillgångar

Såsom ock Kronkalle del
-vis förlåta de syndare
som skuldsatt sig oan
-ständigt för högt

Och inled oss icke i
frestelse att köpa på
oss alltför mycket vi

Aldrig klarar av att
betala tillbaka åter

I Guldkalven,räntans
o den heliga marknadens
namn. Amen!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-09 09:17



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Du får mig att tänka på vägpredikanten från Palestina när han säger: ingen kan vara min lärjunge som inte försakar allt han äger.
2023-05-09

  E Nordin VIP
Skarpt Bra.
2023-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP