Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Det lilla kosmonaut-livet. ..*


Lever jag vidare- i onödan
Måste jag dö snart

Och om inte du-vem
annars,någon annan?

Vid vår sida av oförklarigheter
Utanför matsals-fönstret

Spirar isop plantan i sin
betong urna. Den har över
-levt Vintern.

Ingen bomb kommer plötsligt
att spränga sönder illusionen

Utanför blommar 25 Kungsängs
-liljor dom är räknade och även
de 32 röda och gula tulpanerna
intill husknuten.

För allt i den lilla trädgården
har överlevt,som inte är dött


Så tänker jag inte längre att vi
alla lever vidare i onödan och
måste dö snart

Utan njuter av det överlevande
invid solens livgivande strålar.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-17 12:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Att njuta av det vackra som dyker upp år efter år är ändå meningsfullt!
2023-05-18

  Koloristen
Rysk kosmonauti och yankee austronati byggde på tyskt raketkunnande. Ja, vi går vidare (förhoppningsvis).
2023-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP