Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillvarons två-sidighet. ..?



Hen gillade dubbel-tydligheten
Att vara tydlig men dubbel

För allting har ju sina två
sidor här i tillvaron det
hade hen lärt sig av livet

Även om det satte
myror i huvudet på
somliga människor

För allting är ju ej
bara helt svart eller
vitt?

Även om det är så
mycket enklare att
det hela tiden få gå
omkring och tro?

Så fortsatte ändå
trasten* att mata
den hungriga gök
-ungen i sitt bo. ..




***
Off the record:

"Turdus malum sibe ipse
cacat. .."(trastens problem.
den själv utskiter) åsyftar
på att *Dubbeltrasten själv
spred frön från klibbiga
bär som användes till
att göra fågel-lim som i
sin (o)tur användes till
att fånga fåglar med. ..








Prosa av Sefarge VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-16 00:02



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack du för ditt
'fågelkvitter' -
jag gillar din trast
som matar
ungen i sitt bo.
2023-06-18

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och fyndigt om hur det
dubbeltydiga kan bli, på sitt sätt,
dubbelt så tydligt.
2023-06-16

    Lena Staaf VIP
Visst är det ofta så. Men för trasten finns det inte mycket att välja på. Spännande vändning där i slutet av dikten.
2023-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP