Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i gränsernas förundran

 

I resterna av en skog. Med otäta gränser. Där man går vilse. Där man alltid hittat förut. Och i förvirring sjunger man. Och förundras över att rädslan uteblir.

Ditt ansikte är främmande. När jag vänd mot det omöjliga ser dig. Och hur du än ropar. Hör jag dig inte. Vi vilar i någon annans ödes dröm.

Blank som en spegel av stål. Vrider sig himlen mot den bruna bottnen. Jag vet att det är en hälla strax under ytan. Du ser den inte. Du känner den inte. Som jag.

Jag har tummade färdigskrivna lappar i en ask på nattygsbordet. De lämnar mig ingen ro. Inte heller förtvivlan. De är vad de är. Liksom fåglar som flyger i streck.

Och sen när krigsherrarna blir tvungna att sluta fred. För det blir de till slut. Även efter lång tid. Kanske efter deras död. Växer det ljust gröna strån i kanterna.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-15 21:21



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Dina två senaste får mig att börja fundera på mina egna gränser och hur de börjar vara ett stöd i livet. Sorgen över det man mister övergår i en trygghet jag uppskattar.
2023-06-17

  lodjuret/seglare VIP
När Anton fågelsträcker sig efter smöret, då är det som grädde på moset att kunna ha ost på det hårda livets bröd... Hela livet är som en mängd pjäser, hopsydda till ett lapptäcke om natten.
2023-06-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP